top of page
  • Foto van schrijverYuri van Bemmel

Sandema Schoolgebouw deel 2 van start gegaan!

Afgelopen zondag 30 november 2022 mocht de stichting hulpproject Emmanuel, met haar bestuursleden, vergaderen aan het adres van Lub Loosman te Creil. De 2e vergadering van het jaar na een bewogen tijd in Nederland, maar ook in Ghana!


De stichting heeft in dit afgelopen jaar haar donaties vooral te danken aan de bedrijven die hun hoofd boven water hebben gehouden de afgelopen maanden. Helaas zijn er veel visserijen - die in het verleden onze stichting ook geholpen hebben - die genoodzaakt waren om hun bedrijf te stoppen. De inflatie en de dieselprijzen werden met de dag verhoogd en dit werd teveel voor hen. Ons gebed gaat ook naar hun uit!

Als stichting moesten wij onze Hoop op onze lieve Vader in de hemel houden die voor ons uitgaat te midden van turbulente tijden. We zijn als bestuur regelmatig met elkaar in gebed geweest om het schoolgebouw deel 2 toch te zien afgemaakt worden.


In de tussentijd is dit jaar de Ghanese koers enorm gestegen ten gunste van de euro. Dit omdat de wereldleiders hun ontwikkelingsfondsen hebben gekort richting Ghana, omdat Ghana niet voldoet aan de Sustainable development goals die de UN hebben voorgeschreven.

Erg triest voor de Ghanese bevolking die alle prijzen van voedsel en retail per dag zag verhoogd worden met alle gevolgen van dien. Echter heeft dit ervoor gezorgd dat we voor 1 euro circa 14,5 Ghc krijgen en dit maakte dat onze begroting veel sneller gerealiseerd kon worden. De stichting heeft - mede door een grote donatie van Groothuisbouw te Emmeloord en PO Urk - besloten daarom te beginnen met de start van het tweede schoolgebouw!


Wij hopen als stichting in Januari naar Sandema te mogen reizen en daar de bouw van het tweede schoolgebouw te mogen begeleiden.


Ondertussen willen we aan een ieder die zich geroepen voelt, vragen om mee te denken met de overige doelen die we met deze school hebben. Denk aan computers voor de kinderen om les mee te krijgen, maar ook het sparen voor zelfvoorzienende maatregelen.


Zelfvoorzienende maatregelen kunnen voorkomen dat de school kinderen naar huis moet terug sturen, omdat hun ouders het schoolgeld niet kunnen betalen.


Bouwtekening van de school
Bouwtekening van bouwgedeelte 2 van de Joy Preparation School

De stichting heeft ook erg veel te danken aan Jeannette Brands die met allerlei acties bijdrages kan schenken aan de bevordering van de schoolbouw. As 15 december 2022 staat zij op de Kerstfair op Urk. Lub Loosman staat daar met zijn eigen gemaakte spullen en verkoopt deze daar dan ook. De voorzitter Yuri van Bemmel van de stichting hoopt daar dan ook bij te zijn.


Jeannette Brands en haar groep 8 klas!

Een vergadering met de school en de ouders in Sandema


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page