top of page
  • Foto van schrijverYuri van Bemmel

Rapportage 2e maand bouwproject Sandema, incl. foto's

We mogen met blijdschap mededelen dat ook de 2e maand goed van start is gegaan met alle vorderingen omtrent de schoolbouw in Sandema.

Het enthousiasme groeit steeds meer bij zowel de kinderen als de docenten naarmate ze de bouw van de school zien vorderen. Wat mogen we blij en dankbaar zijn voor de kinderen dat ze straks een betere plek hebben dan de huidige situatie.

Onderstaande een update van foto's met bijbehorende verhaal.


Joy Preparation School Sandema gaf de ouders de kans om een update te ontvangen van wat hun kinderen straks kunnen verwachten. Ook werden ze op de hoogte gehouden van het bouwproces met alle intenties die daarbij horen. De ouders konden vragen stellen en de board kon samen met Lub daar antwoorden op geven.Onze stichting wilt de kinderen een zo fatsoenlijke mogelijke leefomgeving geven.

Momenteel (Oktober -november) is het erg warm in Ghana ( 35-40 graden Celsius).

Bouwers zijn gewend om vanwege de kosten een gebouw alleen een dak te geven.

Dit heeft dan als gevolg dat een school dezelfde hitte heeft als die van buiten.

Dit bracht ons het idee om de school te gaan voorzien van een plafond waar ventilaties en evt. airconditioning aan kan worden gehangen. Dit is echter in deze arme gebieden ongebruikelijk, daarmee wordt deze school dus ook een voorbeeld school voor vele andere scholen. Onderstaande zie je de bouwers bezig met het maken het begin van het dak.

David Afoko, District Chief Executive die leiding heeft over het gebied in de regio Upper East kwam plotseling op bezoek. Hij staat onder de president van Ghana en bezocht de Joy Preparatory school.


We willen namens de stichting graag de omstandigheden degelijk en fatsoenlijk worden voor de kinderen. Dit betekent niet langer de bosjes als W.C., maar een eigen toiletgebouw met tegeltjes en een wasbakje waarbij ook onderscheid gemaakt wordt tussen meisjes en jongens.

Onderstaande het begin van dit gebouwtje.Een bijzonder moment brak aan toen de "borhole"gegraven moest worden. Dit is een gat dusdanig diep waardoor er bronwater bereikt kan worden. Dit wordt dan opgevangen in een reservoir en daarvandaan naar de school toe gesluisd. Het is vaak de vraag of er bij het boren iets van een bron gevonden wordt, daarom werd hier ook specifiek vooraf voor gebeden.

Maar liefst na 100 meter diepte werd er een water put gevonden. "Thank you Jesus!"


De school wordt ook voorzien van elektriciteit geulen. Deze worden door onze hardwerkende bouwers gemaakt met de hand.
De spanten zijn gemonteerd op het dak en worden aan elkaar vast gelast met een elektro las apparaat. Hier was stroom voor nodig en dit werd de eerste 3 dagen niet gevonden. Hierdoor lag de bouw 3 dagen vrijwel op een laag pitje. Gelukkig zitten we al over de helft heen en kan de school op dit tempo af zijn in December.

We houden de website bezoekers en alle andere geïnteresseerde graag op de hoogte van de updates omtrent de school door middel van deze maandelijks update met fotocollage. Wilt u meer op dagelijkse voet worden bijgehouden, mail dan yuri@hulpproject-emmanuel.com en dan wordt u vrijwel dagelijks op de hoogte gehouden via de mail.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page