top of page
  • Foto van schrijverYuri van Bemmel

Rapportage 1e maand bouwproject Sandema, incl. foto's

Met enthousiasme mogen we bekendmaken dat de de eerste maand van de schoolbouw bijna een feit is. We hebben een collage gemaakt met foto's en bijbehorende verhaal.Lub ontmoet de locale partners in Sandema. De architect, school directeur en aannemer.

Lub ontmoet de locale partners in Sandema. De architect, school directeur en aannemer.

Een kerkdienst met een warm welkom voor onze Nederlandse bouw coördinator

Een kerkdienst met een warm welkom voor onze Nederlandse bouw coördinator


Het is gebruikelijk in Ghana om aan het hele dorp een inleiding te geven wat je komt doen en waarom. Zo mocht ook Lub een toespraak doen en zijn uitleg geven waarom hij in Sandema gekomen was.


Eerste arriveren van Lub en eenmaal aangekomen is de fundering klaar om verder op gebouwd te worden.Lub heeft met de aannemer afgesproken dat zijn personeel elke dag op tijd om 8:00 aanwezig is op de bouw. Dan wordt er gebeden voor een beschermde en gezegende dag.

"Wat is dat een mooi en dankbaar moment!" - Aldus Lub.


Na een gigantische regenval kwam de eerste uitdaging al in beeld. Water weg krijgen uit de gangen van de fundering. Hierdoor kwamen er van allerlei kanten mensen om te helpen en dit gaf de nodige samenhorigheid en al gauw was al het water uit de bouwplaats weggepompt. Uit elke tegenslag komt iets mooiers!


Vanwege de aanhoudende heftige regenval kon er niet verder gestort worden en werd het bouwproject in 2 helften gemaakt. De eerste helft van de klaslokalen waar al op gestort was kon verder en de andere helft alleen als het droog was. Cement kwam op tijd en nadat de regen ophield konden de bouwers verder met de 2e helft van de school..


De kids kijken in hun pauze hoe het onwerkelijke, werkelijk mag worden. Alle lof naar onze Heer die rijkelijk zal voorzien in hun behoeften!


Nadat de vloer helemaal klaar was, kunnen de eerste muurtjes gebouwd worden. Dit word goed door Lub in de gaten gehouden omdat de Afrikaanse werkwijze met de Nederlandse werkwijze niet te vergelijken is en de stichting natuurlijk graag kwaliteit wilt leveren.


Lub samen met de aannemer John, steunend op het net geboren muurtje van de nieuwe Joy Preparation School in Sandema!

Volgende fase van de bouw - De raamkozijnen worden langzaam zichtbaar!


Profielen van hout worden gemaakt en zo gaan we de nieuwe fase in. -

tot zo ver deze laatste update: 15 oktober)

0 opmerkingen

Kommentit


bottom of page